Over BewustWijzer

De droom van een duurzame samenleving

De founder van BewustWijzer is Karin Nettenbreijers. Tijdens haar werk in diverse non- en for-profit organisaties werd ze gegrepen door het duurzaamheidsvirus en voorzag ze de belofte van de circulaire economie. ‘Duurzaam ondernemen en onderwijs is voor mij heel logisch. We kunnen niet zonder de aarde en haar natuur.’ Lees ons Manifest.

Transformatie naar een slimmere wereld

Duurzaamheid en techniek is hot, hip and happening maar wat doen we ermee? Daarom zijn de  'samen slim ondernemen & onderzoeken' programma's ontwikkeld. We maken duurzaamheidsvraagstukken klein en behapbaar, borgen engagement van medewerkers, klanten en leerlingen met als doel gezonde groei van de omzet en een hogere leeropbrengst.


“Jij bent bezig met duurzaamheid in het bedrijfsleven, kun je mij ook helpen met dit thema op mijn school?”

Wilke Vos, directeur basisschool De Kleine Prins


Samen slim ondernemen

Van organisaties krijgen we de vraag: we willen ons richten op toekomstbestendige proposities om samen met de volgende generatie te gaan voor een beter klimaat. Het waarom is duidelijk, maar hoe en wat gaan we doen? Kijk voor voorbeelden referenties organisaties.

Samen slim onderwijs

Ze kreeg de vraag van schooldirecteur Wilke Vos van basisschool De Kleine Prins: ‘Jij bent bezig met duurzaamheid in het bedrijfsleven, kun je mij ook helpen met dit thema op mijn school?’ Door die vraag is de duurzame school methode ontwikkeld en helpen we hen met:

  • duurzame beleidsvraagstukken
  • vakoverstijgend en toekomstgericht leren in het curriculum
  • het creëren van duurzame verbindingen met het bedrijfsleven.

Kijk voor voorbeelden referenties scholen.

Ons team

De sociale onderneming BewustWijzer is opgericht in 2012. De basis van het team wordt gevormd door Karin (strategy & finance) en Michèle (design & production). Om ons heen bevindt zich een netwerk gelijkgestemden met wie we snel en duurzaam kunnen schakelen om uw opdracht goed en innovatief op te lossen en te borgen in de uw organisatie of school.

Onze missie

Wij willen dat we het over 10 jaar niet meer hebben over duurzaamheid in het bedrijfsleven, binnen de overheid en in het onderwijs, maar het gewoon doen.

Slimmer denken en doen door het sluiten van de natuurlijke kringlopen leidt tot een circulaire maatschappij. Geld is niets meer en niets minder is dan een ruilmiddel voor een gezonde economie.