Maatschappelijk Verantwoord Onderwijs

Gepubliceerd op 26 maart 2015 om 09:00

We zijn nu al zo'n vier jaar werkzaam in en met het onderwijs en praten de hele tijd over het borgen van duurzaamheid in dit onderwijs. We 'moeten' de draai maken van lineair leren naar circulair denken en werken. Vandaag sprak ik een collega uit het veld. 'Tja, er zijn van die onderwerpen in het onderwijs, dat is en blijft trekken aan een dood paard'.

Dat kan toch niet, denk ik dan. In het bedrijfsleven wordt gesteld als je nu niet overstapt van lineair naar circulair produceren, dat je er over 30 jaar niet meer bent met je organisatie. Dat geldt dan toch ook voor onderwijs? Wij leiden toch op voor dat bedrijfsleven? En het is toch meer dan het zetten van een vinkje, zoals ook Anne Walraven stelt in haar blog http://bit.ly/1y0Bei5.
Ook voor onderwijs geldt: het verduurzamen van schoolgebouwen is belangrijk, maar nog veel belangrijker is wat er in die schoolgebouwen gebeurt!! Niet incidenteel maar voortdurend en blijvend. Met andere woorden dat het wordt geborgd binnen het beleid van de school en kan worden uitgevoerd in de klas. Het is tijd voor maatschappelijk verantwoord onderwijs en dit is meer dan bijvoorbeeld geen plastic bekertjes en dubbelzijdig printen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.