Leerlingen Laurenscollege Rdam krijgen een interactieve les elektrisch rijden!

Gepubliceerd op 7 juli 2015 om 00:00

Dinsdag 7 juli j.l., waren Tom Groot van Project A15 en BewustWijzer te gast op het St Laurenscollege Rotterdam waar de leerlingen van klas 4V de afsluitende les van het klimaatdebat hadden.

Onder toeziend oog van docent Kelly Dongor werd een leuke interactieve les elektrisch rijden gegeven. ‘Waar denk je aan bij elektrisch rijden?’, vroeg Tom. ‘Stekkers, zwaar, milieu en geen benzine of diesel nodig’, waren de reacties uit de klas. ‘En’, voegde de jarige Lisa toe, ‘die auto’s zien er niet uit!’

‘Wat is nu beter, rijden op waterstof of elektriciteit?’, vroeg Stijn. De leerlingen zijn echt wel bezig met alternatieven voor de fossiele brandstoffen.

De les in de klas werd afgesloten met een quiz met onder andere de vraag: weet jij toevallig hoe snel een Tesla kan optrekken van 0 - 100 km/uur? Het werd de jongens tegen de meiden waarbij de jongens een kleine voorsprong namen en uiteindelijk de quiz wonnen.

Daarna mochten alle leerlingen met Tom of docent Dongor mee voor een rondje in de elektrische auto. Dit maakt de verwachting van elektrisch rijden waar: in de toekomst bezitten we geen auto's, maar delen we ons vervoermiddel met elkaar waardoor we de aarde minder belasten. Mooi toch ;-)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.