Green schools Bali

Gepubliceerd op 7 augustus 2015 om 00:00

Het idee van de Green School komt van Canadees John Hardy, die vroeger zelf met grote tegenzin naar school ging. De school wil de leerlingen opleiden tot groene leiders. De school is een reactie op de westerse onderwijssystemen die volgens 'head of development' Chris Thompson onethisch en 'categorisch gebroken' zijn. Volgens hem zijn kinderen op de 'green school' gelukkig, en als ze gelukkig zijn, dan leren ze ook echt.

De school is afgestapt van klassen ingedeeld op leeftijd. Daarentegen worden alle leerlingen aangespoord om lessen te volgen met studenten van verschillende leeftijden. De focus van leren ligt bij de 'green school' op het principe 'leren door doen' en het hebben van plezier in het leren.

Het hart van het curriculum is gebaseerd op drie pijlers. Bij de eerste pijler staan emotionele, intellectuele creatieve en fysieke betrokkenheid centraal. De tweede pijler focust op het leren van diverse vaardigheden zoals rekenen en de Engelse en Indonesische taal. De derde 'experimentele' pijler richt zich op een meer praktische benadering van vakken, zoals podiumkunsten, milieu-educatie, ondernemerschap en lichamelijke opvoeding.

Zou een principe als de Green School ook werken op basis- en middelbare scholen in ons land of zijn 'we' in hier nog niet zo ver? En waarom zou een gelijkwaardig idee op jouw school wel of niet kunnen werken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.