Voor scholen en organisaties op weg naar de circulaire economie

Bedrijven

Wilt u nieuwe markten aanboren, duurzaam ondernemen en gezonde groei?
Dat kan, BewustWijzer biedt de oplossing! 

Wij ontwikkelen samen met uw organisatie:
- toekomstgerichte groei programma’s
- duurzame medewerkers-engagement programma’s
- next generation experiences (zoals de Energy Bootcamp)

Scholen

Wilt u uw leerlingen voorbereiden op de groene maatschappij van morgen?
Dat kan, BewustWijzer biedt de oplossing!

Wij ontwikkelen samen met uw basis of middelbare school:
- duurzaam beleid voor een klimaatneutrale school
- vakoverstijgende technische projecten i.s.m. bedrijfsleven
- next generation learning (ICT toepassen in het onderwijs)


Nieuws van ons

Unsustaining innovation

Dat het waarom of 'the purpose' de belangrijkste reden is van het bestaansrecht van een organisatie, bedrijf of gedachtengoed, daar zijn de meesten het wel over eens.

Lees meer »

Heel veel onderzoek

We hebben ons nu anderhalve dag ondergedompeld in de wereld van duurzaamheid in het onderwijs op onze eerste 'WEEC'. We hebben het over het onderwerp ESD (Education for Sustainable Development) of EE (Environmental Education) of om de chaos compleet te maken, EE betekent ook Entrepreneurial Education. We laven en voeden ons met allerlei onderzoeken en horen hier en daar de opmerking: 'is al onderzocht is de volgende stap?'

Lees meer »

Klimaatverwarring ;-)

Getriggerd door een reactie op een tweet naar aanleiding van de Klimaatzaak en een discussie of klimaatverandering nu wel of niet iets met het toe- of afname van CO2 te maken heeft, ben ik op zoek gegaan naar meer en vooral nieuwe informatie over ons klimaat.

Lees meer »

Nieuws over ons

Basisschool de Bavokring is een duurzame school!

De basis voor elke toekomst begint in het onderwijs. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Vragen als: 'waarom is de lucht blauw?, waarom reist de maan met je mee als je achterop de fiets zit?, zitten alle computers van de wereld aan elkaar vast?', klinken ons niet geheel vreemd in de oren. Hoe eerder de kinderlijke nieuwsgierigheid opgewekt en beloont wordt, des te beter kunnen kinderen zich oriënteren op de wereld en op hun eigen mogelijkheden.

Lees meer »

Frisse School?! We zitten hier te knikkebollen

Drie technasiumklassen van het Rotterdamse Libanon Lyceum onderzochten hoe hun school duurzamer kan worden. Met de presentatie van hun adviesrapport streden de leerlingen voor de eeuwige roem. Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs), docenten en medewerkers van Eneco waren onder de indruk van het gezamenlijk idee van Ana, Francesca en Isabel (allen 14 jaar).

Lees meer »

'New resident in the Thornico Building ready to move in'

In an effort to encourage sustainable economy in the region and increase the appeal of Rotterdam as an attractive business location for entrepreneurs, the Thornico Building established a competition for start-ups, young companies and entrepreneurs, focussing on sustainability with the grand prize of 1 year of free office space in the Thornico Building

Lees meer »

Twitter