Voor scholen en organisaties op weg naar de circulaire economie

Bedrijven

Wilt u nieuwe markten aanboren, duurzaam ondernemen en gezonde groei?
Dat kan, BewustWijzer biedt de oplossing! 

Wij ontwikkelen samen met uw organisatie:
- toekomstgerichte groei programma’s
- duurzame medewerkers-engagement programma’s
- next generation experiences (zoals de Energy Bootcamp)

Scholen

Wilt u uw leerlingen voorbereiden op de groene maatschappij van morgen?
Dat kan, BewustWijzer biedt de oplossing!

Wij ontwikkelen samen met uw basis of middelbare school:
- duurzaam beleid voor een klimaatneutrale school
- vakoverstijgende technische projecten i.s.m. bedrijfsleven
- next generation learning (ICT toepassen in het onderwijs)


Nieuws van ons

Isolatiemuren met windenergie voor Cosmicus College

Bijna einde schooljaar. De laatste toetsweek komt eraan. En dan op naar de zomervakantie. Maar de 2HV leerlingen hadden maandagochtend 13 juni j.l., eerst nog een andere 'klus' te klaren. De eindpresentaties van het technische vakoverstijgende project 'maak je schoolgebouw klimaat neutraal.'

Lees meer »

Cosmicus College Rotterdam wordt klimaat neutraler

Woensdag 18 mei 2016, was de tussentijdse evaluatie van het project 'maak je schoolgebouw klimaat neutraal' op het Cosmicus College in Rotterdam samen met Dura Vermeer en BewustWijzer. De 2de klas VWO leerlingen zijn halverwege het project. We zijn razend benieuwd naar de meetresultaten en bevindingen van de teams. Docente van Puffelen trapte af en Kai Vonk verzorgde de gastles. Hij gaf een mooi overzicht van meer dan 160 jaar duurzame ontwikkeling in de bouw. De leerlingen werden geïnspireerd en nieuwsgierig door zijn verhaal.

Lees meer »

Reken maar dat toegepast onderwijs je slimmer maakt

Afgelopen woensdag, 23 maart, was de Grote Rekendag in Nederland. Het is de dag dat alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen worden uitgenodigd om extra aandacht te besteden aan rekenen. Het thema dit jaar is; ‘kijkje achter de code’. Onderwijs is helemaal ‘into’ coderen, programmeren en informatica. Dat is goed met het licht op de hoge mate van automatisering en robotisering die de toekomstige wereld gaat vormgeven.

Lees meer »

Omgaan met geld en duurzaam onderwijs

Van 14 tot 18 maart is het ‘de week van het geld’. Mooie actie om binnen het basisonderwijs aandacht te vragen voor hoe je om moet gaan met geld. Met de leerlingen worden allerlei lesjes en activiteiten ondernomen om de kinderen voldoende zelfredzaam te maken in het omgaan met geld. En dit is nodig! Jong geleerd is oud gedaan. Maandag 14 maart j.l., vermeldde het Financieele Dagblad ‘13% van de kinderen van tien jaar en ouder (!) denkt dat geld onuitputtelijk uit de pintautomaat rolt.’

Lees meer »

Een kalender zonder content

Verbouwen en onderhouden scholen zonder maatschappelijke ketenverantwoordelijkheid is als een kalender zonder content. Het blijft een lastig en ingewikkeld vraagstuk: hoe kunnen we onze (school)gebouwen gezonder maken en hier de leerlijnen van scholen op aanpassen, zonder de kerndoelen uit het oog te verliezen? Critici geven antwoord: ‘dit kan niet’ maar ik blijf ervan overtuigd dat het mogelijk is. Hieronder neem ik je mee in het waarom en nodig ik je uit, om in welke hoedanigheid ook, altijd te blijven vragen.

Lees meer »

Nieuws over ons

Twitter